Sunday, March 2, 2008

Calabogie peaks

Pocasie: -10C, jasno a tak sme sa s vychadzajucim slnieckom vydali na nedelny lyziarsky vylet vylet do strediska Calabogie peaks vzdialeneho asi 2h cesty. Zostava Ja, Tiffany a Marco.

Cesticka na najblizsi kopec na okoli ubehla podla nasich mapovych schopnosti. Krajinka po ceste bola carovna ... taky typicky Kanadsky vidiek... nikde nikto. Do ciela sme dorazili v slusnom case aj vdaka jazdeckym schopnostiam Marca, ktory vacsinou "respektoval" miestne rychlostne obmedzenia :).

A sme tu Calabooooogieee !!! Kopec vysoky 386m vypadal vcelku majestatne :) a tak sme sa pustili smerom do Action Centra pre listky, instruktora a vybavenie. Vsetko prebiehalo ok, az na instruktora, ktoreho sme dostali az na 14h poobede. Kedze bolo jedenast, samozrejme ze sme nevydrzali a zobrali svoje snowboardy na kopec. Uz pri dostavani sa na lanovku bol mensi problem s tym ze sme zablokovali cely rad kvoli mojej zle zapnutej topanke a museli sme z radu von a ist znovu :). Uff, konecne sme nasadli na lanovku ... kym sedim vsetko vypada ruzovo, no nic netrva vecne a co chvila budeme vystupovat. Tak a tohto sa naozaj bojim ... vobec netusim jak, no snad sa volako vysypem. Ako vravim aj tak bolo, doslova som sa aj s Tiff vysypal zo sedacky a skoncil rozplacnuty 4 metre obdalec. Na prve vystupovanie vcelku dobre nie ? :).

No pred nami stala vacsia uloha... zliezt dany kopec na doske ktora mi zacinala pripominat mucednicky nastroj. Uff tak sa pomalicky posuvame, po kazdych 2ch metroch nasleduje pad... vstanem... pad... vstanem... pad, kedysi mi niekto tvrdil ze snowboard je jednoduchsi ako lyzovanie... tak mozem zopovedne prehlasit ze to je pekna blbost, pokial uz nejake to lyzovanie na klasickych lyziach mate v krvi. No nevadi sme tu aby sme sa to naucili ... tak sup sup vstavat a vymotat sa z toho lesa zas na zjazdovku! Po cca hodine sme sa dostali dole :).

Toto sa opakovalo po kratkej prestavke este raz a hned bolo 14h a my sme sa uz tesili na nasho instruktora. Mladik cca o 5rokov mladsi jak ja si nas zobral pod taktovku a musim uznat, ze nebyt jeho tak na to naozaj nepridem :). Usetril mi mnozstvo nasledujucich padov. Dakujem.

Potom sme skusili zliezt kopec este 3x a pomalicky sme sa zlepsovali, ani vystup z lanovky uz nekoncil vzdy padom :). No bude treba este vela vela treningu. Na zaver sme sa zliezli s Marcom, ktory lyzoval na klasickych lyziach a zmoreni ale stastni z krasneho dna sa vydali na cesticku domov.

Jeden z mojich najkrajsich zimnych zazitkov, papa Calabooogie, snad sa este uvidime !!!

Fakty:
Listok na den + Vybavenie + 1h-Instruktor = 66$ so zlavou
Prevadzka od 9 - 16h
2 sedackove lanovky, jeden pas

Link:
http://www.calabogie.com/pages/winter-fun.php

No comments: